Nr84 Fritids!

Intervjun igår gick onekligen bra jag ska iväg nu en sväng på eftermidagen och jobba på ett fritids! Så det ska bli lite spännande, det är barn från 8 till 12 år så det ska nog gå bra hoppas jag ;)

Nu på morgonen har jag pluggat lite naturkunskap hoppas att någon från typ ovan som är med mig på torsdag annars är jag mcket tveksam om jag klara dethär lilla provet ;P Men man kan ju alltid hoppas ;)
Sen var jag ute på en långpromenad i det Underbara vädert, nu börjar väl ändå våren vara på väg!?

Ciao

Nr83 Helgen!

Det har varit fullt upp hela helgen, fredag var jag som sagt på Marieberg det blev en kjol, hårband, skor och en tröja innhandlat :)

Sen Lördag, då var det först högsoleprovet som gällde, från tiding morgon till sen eftermiddag ;) Det va sjukt svårt tycker jag men har rättat det och det jag trodde skulle gå sämst gick inte så dåligt och tvärtom så jag hade med andra ord noll koll på vad jag gjorde men jag lyckades skrapa ihop några poäng vilketfall ;)
SEn efter provet var det raka vägen hem och svida om det var maskerad/20 års kalas för Malin B som stog på schemat :) Jag vad Gullan I snow roller, kanske kommer någon bild lite senara ;) En otroligt rolig kväll var det vilket fall och alla var så himla fint utklädda :D

Söndag morgon vaknade jag och kända att, bätter har jag mått när jag vaknar men det vara bara upp och duscha och sen iväg och jobba, det va super kul det va länge sen jag va på Wallby, men nu kommer det vara nästa varje helg ända fram till juni, så det ska bli jätte roligt :D

Och idag så har jag börjat dagen med en lång promenad och nu ska jag snart åka till Nora för intervjuv och vikarie polen så får vi se hur det gå, håller tummarna för att göra ett gott intryck ;)

Ciao

Nr82 Marieberg!

Idag var det tankt att jag skulle till Nora på intervjuv och jobb i vikariepolen, men han jag skulle prata med ringde precis och sa att han hade fått förhinder så då blev hela dagen ledig! Jag skulle in till marieberg efter intevjuvn och möta upp viktor där han ska ha vår jacka och skor ;) Men nu blir det nog så att jag åker dit ganska så snart så jag hinner gå och kolla lite! Viktor är inget jättestort fan av Gina Trikot och VILA och såna affärer som jag tycker är mycket intressanta ;)

Det viktigaste av allt är att jag kommer ihåg att köpa en linjal! Måste ha det på Högskoleprovet som är imorgon! Efter provet är det maskerad 20 års kalas för Malin B ska bli sjuk kul :D Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska vara ska fundera lite till så får vi se vad det blir ;)

Jag kom tillbaka till verkligenheten på riktigt  igår efter semestern! När jag kom till naturkunskapen så va det de första jag fick vet var att det är prov nästa torsdag! JIppi! Så jag vet vad jag ska göra nästa vecka vilket fall :) Sen fick jag även ett stick i fingret vi skulle kolla blodvärdet, jag hade sveriges vanligaste: A+, kan ju alltid vara bra att veta ;)

Ciao

Nr81 Våffelsmet till ett helt fotbollslag!

Japp idag fick jag som uppgift att fixa våffelsmet till ivkäll efter som det är ju våffeldagen idag ;)! Allt gick väldigt bra till en början tills jag såg att jag hade viosst haft i dubbelt så mycket smör än vad det skulle och sen så glömde jag saltet, smöret va ju inte så mycket att göra åt tuan det var bara att ha i lite mer mjölk och mjöl, men sen när jag skulle ha i salt så blev det lite fel, det skulle vara två kryddmått menjag hade två teskedar, "Fort och fel" skulle man kunna säga så då var det bara att ha ännu mer mjölk och mjöl, så nu har vi nog våffelsmet så det räcker för ikväll vilket fall ;)
Tur viktor ska hit idag och kristian är ju inte så dålig på at äta häller så det hör ska nog gå bra ändå! Fast jag hade ju aldrig kunnat tro att man kunde göra så mycket fel på et så enkelt recept, men som Gunde säag Ingenting är omöjligt! Och jag måste säga att jag är berädd att hålla med honom!

Imorgon ärdet skola som gäller får vi se hur mycket jag har missat! Ganska mycket skulle jag tippa på! På fredag ska jag till nora på typ arbetsintervjuv om vikariepolen så håller tummarna för att det går bra :)

Ciao

Nr80 Tisdag!

Hopp nu hade man ju faktis hoppats på vår nar man kom hem men så blev ju inte riktigt fallet! Ne för igår kväll blev det ju snöstorm och nu ligger det massa snö på marken! Typiskt när men vill ha snö kommer det ingen snö och när man känner att nu vill jag ha vår och sol och varmt då bestämer sig snön för att komma! Konsigt!

Idag har jag varit ute på promenad, fick skavsår IGEN, inge bra dom nya skorna.. Hoppas dom blir bätter snart lr får jag köpa nya igen men det känns inte riktigt som det är helt ok för min budget just nu och en ganska så lång tid framöver!
På tal och budget så har jag faktist fått ganska mycket timmar på wallby nu så det känns mycket bra men vill ju dock jobba lite mer, men jag ringde till vikariepolen i Nora idag men dom hade gått för dagen så jag får hopas på bätter lycka imorgon helt enklet!

Idag har Jag sätt två stycker Beck filmer, Den svaga länken & I guds namn. Båda var riktigt riktigt bra, det är så skönt när dom är inspelade från tv då är det bara att spola reklamerna vilket är mycket mycket bra :D Annars har jag väl inte gjort så mycket idag!

Imorgon ska jag hem till Fellingsbro igen ha lite kvalitetstid men mina föreldra för dom åker iväg på torsdag och är borta hela helgen, så vi har inte hunnit umgås så mycket sen jag kom hem så det ska vi göra imorgon kväll va det tänkt :) Ihelgen är det Högskoleprovet som gäller! Inte överdrvet taggad, men det spelar inte så stor roll om jag är taggad eller ej för på lördag är det och det finns ingen återvänndo, det är bara och Gör´t och hålla alla tummar för att det går bra för det skulle ju verligen vara ett stort +!

Ciao

Nr79 Sökt skolor!

Nu har jag sökt skolor hele morgonen, eftersom jag inte riktigt ar inne i rätt tidsrytm än så vaknade jag vid 05.30 och var klarvaken! Så då läste jag lite tiding käkade frukost med resten av familjen som skulle till jobb och skola och sen blev jag sittandes här och började söka olika skolor! Så nu ar det olidligt spännande och se om man kommer in någon stanns man kan ju alltid hoppas ;) Men ALLA (typ) kommer ju plugga till hösten efter som det inte finns så mycket jobb så det är inte direkt någon självklarhet direkt!

Men det ar faktist riktigt skönt att vakna i tid på morgonen man hinner med så mycket då! Klockan är ju bara 9.30 nu och jag tycker jag har hunnit med en del ändå, annars brukar jag ju vakna vid denhär tiden! Idag ska jag städa mitt rum vilket är väldigt väldigt behövligt! Sen ska jag ut på långpromenad men mina små hundar, sen i eftermiddag blir det att bege sig till NOra :) Får se om jag kommer dit ;) har ju inte kört bil på 3 veckor! Så långt uppehåll från bilkörning har jag inte haft sen jag fick körkortet! Men det ska nog gå bra ;)

Sen måste jag nog börja kolla lite på Naturkunskapen som jag lixom har lagt lite åtsida om man säger så nu när jag va i Thailand, men nu är det bara på det igen! :) Men det känns faktist väldigt motiverat nu för nu vill jag ju komma in på något program så jag har något att göra i höst ;)

Ciao!

Nr78 Tillbaka till verkligheten!

Nu ar jag på hemma plan igen! Det ar faktist vaäldigt skönt! Borta bra men hemme bäst! Är ett ordspråk som stämmer väldigt bra det måsta jag ju säga ;)

Vi landade på Arlanda 16.05 i går ganska så slitna efter en hyfsat lång resa, men det gick väldigt bra resan, det va bra filmer sa det underlättar ju det måste jag säga :) Det var What happens in Vegas, Sex and the City och så hade dom en klassiker som va Grabben i graven brevid.

Sen nar vi kom hem så stog vara kära pojkvänner och väntade på oss, bara att hopan in i bilen och sen hem väldigt sönt. Pratade med en jag satt bervid hon bdde uppåt någon stanns så hon skulle vara tvungen att sova kvar i stockholm en natt och åka hem idag! Henne var jag inte så avsensjuk på måste jag säga!

När vi kom hem så kom mormor och morfar och bjöd på mat huur gott somhällst! Är faktist lite trött på kyckling och nudlar nu det måste jag ju erkänna ;)

Och nu är jag själv vaken har ju lite annan tidsrytm just nu så jag vaknade vi fem i morse och var klarvaken, sa jag tog med mig mina små hundar och tog en promenad i den friska luften också väldigt väldigt skönt!

Ciao

Nr77 Phuket Town

Nu ar det bara tva hel dagar kvar har i Thailand!

Nu har vi varit i Kata i tre natter, dar traffade vi Johan och Jennie fran Frovi det var super trevligt! Vi solaade och badade mest dar och njot av solen! En dag akte jag och Ida Fallskarm efter bat det va super haftigt! Och vi hade en lite Thailandare som satt typ pa vara axlar utan att ha en anda sakerhetslina pa sig for att han skulle styra sa vi landade pa stranden istallet for i vattnet! men vi var ju hur hogt uppe somhallst och om ha hade tappat taget hande han ju rammlat rakt ner! Galing skulle jag vilja saga, men jag ar ju tacksam for att han hjalpte till att styra sa landningen gick hur bra somhallst ;)

Igar kvall var i pa Thaiboxning i Patong, det var riktigt haftigt faktist! Det var precis som det ar pa rambo! Taskig lokal, galen publik, svatten skvatte! haha det var faktist riktigt haftigt att se! men det blev lite lang trakigt for det var typ 10 matcher det hade rackt med kanske 5 men som sagt kul att se hur det va! Det var en svensk med som nockade sin motstanadre i forsta ronden, sa han fick man inte se sa mycket av ;)

Idag akte vi fran Kata till Phuket town, kom till vart hotell har som vi hade bokat redna i kata, Royal Phuket City Hotel, super fint med pool och gym och frukost och sa sa vi bara njuter, vi borjade dagen vid poole sen var det ut pa en rundvandring, har narmast hotellet och se om vi kunnde shoppa nagot, det blev en klanning och ett par sandaler till mig ;) men vi ska snart ut en svang till dar vi tror det finns lite mer shopping!

Morgondagen sen nog unbefar ut som idag och aven fredagen, sen aker vi hem lordag morgon 10.50 fram Phuket Airport!

Nr67 Koh Lipe, Patong

Nu ar vi i Patong, kom hit igar kvall efter att ha rest precis hela dagen igar!

Koh LIpe var en helt underbart!, finare strander har jag aldrig sett, det var precis som man ser, pa vykort. Men on var valdigt lite och det hande inte all for mycket sa vi var dar tre natter sen kannde vi oss mer an klara med den lilla on :)

Vi bestamde oss far att aka till patong, det blev en ganska sa lang resa men det gick over forvantan anda maste jag saga forst akte vi bat sen minibuss och sen storbuss och till sist taxi till hotellet!

Vi lyckade fa ett jatte fint hotell for halva priset har i patong sa igar natt och i natt sover vi som drottningar pa en mjuk sang med AC, och sa ar det riktigt badrum, med riktigt dusch och toalett med spolning! (pa koh lipe fick man spola genom att halla vatten sjalv i toaletten ;)

Men stranden har i Patong var valdigt skrapig och inte sa fin sa vara planer nu ar att aka till Kata Beatch imorgon och vara dar till torsdag da vi aker till Phuket.

Om en vecka sitter vi pa planet hem! Det har gatt sa himla fort! Jag har borjat flaga for typ 3 gangen nu, sa jag hoppas jag hinner fa lite mer farg innan vi aker hem ;)

Nu ska vi ut och kaka och samla energi for sen ar det shopping som galler ikvall :D

Ciao

Nr75 Poda Beatch

Pa Poda Beach har vi spenderat dom tva sista dagarna, det har varit heelt underabrt! vit starnd och turkost vatten! Det ar sadar fint som man ser pa alla vykort, sa vi har bara njutit. Det har dock varit fruktansvart varmt sa den mesta tiden tillbringades i vattnet!

Nu har vi precis kommit fran en buffe dar man kunde valja blad typ allt, grillad kykling, majskolv, korv, bakadpotatis och massa mer, sen var det kanske 5-6 olika wokgrytor men olika innehall och krydder och frukt och gront och som gradde pa moset sa var det en glass buffe till efterrat, sa nu ar jag sa dar lagom Proppmatt!

Det ar sista kvallen i Ao Nang nu, imorgon dara vi till Koh Lipe, hur lange vi stannar dar beror alldeles pa hur fint det ar dar ;) Men vi tror nog att det ar valdigt fint dar ;)  

Imorgon har vi varit borta halfen av tiden! Det har gatt sa himla fort!

Ciao

Nr74 Elefant tur ;)

Idag har vi varit ivag pa en liten utflykt dar vi fick rida elefent som var riktigt riktigt haftigt! Sen akte vi till en "catfish" odlig, jatteakliga fiskar som var stora hade som sprot runt munnen, dar hade de aven skolpaddor, krokdiler och lite andra fiskar. Det var valdigt kul att se faktist.

Igar sa tog vi det lilla lugna pa stranden har i Ao Nang, sjalvklart lyckades jag branna mig lite da ocksa sa vi fick kopa oss langarmade skjortor som vi fick ha pa oss idag nar vi red elefant ;)
Imorgon ska vi ta taxi bat ut till Poda beatch som var sa himla fin!!

Det har regnat har varje dag sen vikom ner utom en  dag, men det ar som tur pa eftermiddagar och kvallar sa det ar bara skont faktist. Det ar sa sjukt varmt har aldrig varit med om nagot likande forut.. Det ar tur det finns skugga och AC pa rummet annars hade det varit ohallbart!!

Vi har tankt oss att stanna kvar har i Ao Nagn till tisdag och sen fortsatta ner till Kho Lipe, som vi har fatt tips om att det ska vara helt underbara starnder, sen ar det dax for oss att dra oss narmare Phuket, for det ar dar all shopping ska aga rum!! (Ni far val skriva en onskelista sa far vi se vad jag kan ordna ;) Eftersom vi flyger darifran sa slipper vi konka pa allt vi handlar sa langt ;) Men pa vagen dit ska vi stanna pa Kho Lanta och kanske nagon mer stanns!



Johanna och ganet va kul att ni ska aka hit kan verkligen rekomendera det! Vilka ar det som aker och hur lange ska ni vara borta?

jag ska frsoka fixa bilder nongang men det far bli en annan dag! ;)

Sen far jag ursakta min daliga stavning men jag hoppas att ni forstar pa ett ungefar vad jag skriver!! ;)

Ciao



Nr73 Ao Nang

Igar akte jag och ida fran Phiphi till (med bat) Krabi, sen akter vi diret vidare till Ao Nang (med taxi). Vi han boka boende innan vi anns hade lammat Phiphi. Vi bokade bara tva natter fall det skulle vara lika dalogt som forsat boendet som vi bokade genom att bara kolla pa bilder. Men nar vi kom dit sa var det super fint och fracht och ganska sa billigt ocksa! Sa vi kommer nog stannar har ett par natter nu!

Pa baten fran phiphi sa hade jag en "Vad varden ar liten"-upplevese. Vi borjade prata med nogra som vi horde var svenkar och skulle men var bat, vi fragade lite var det hade vart och vart de skulle, och efter ett tag fragar tjejen vart vi kom ifran, och vi sa att vi va fran frovi fellingsbro och da sa hon att hon tycket att hon kannde igen dialekten(haha) och att hon var fran Nora, da sa jag att jag hade pojkvann i As och da kom vi till slut fram till att han ocksa hade bott i as haft Berti som larare och spelat i samma fotbollslag som lena. haha, lite roligt faktist!

Nar jag och Ida kom farm till Ao Nagn sa lamnade vi bagaget och sen gick vi ner till strande som bara var kanske 200-300 meter till, vi han doppa oss och ligga och sola kanske 10 min sen kom det massa svarta regnmoln. sa vi gick upp pa stan och kakade sen gick vi och fick helkroppsmassage, Helt underbart skont inte sista ganagen jag gor det denhar semestern ;) Det kostade bara 250 Bath (ca 60kr) och de masserade i en hel timme!

Idag har vi varit uten pa en bat tur dar vi akte runt till fyra olika oar och fick sola bada snorkla och kolla os om.. Det var band annat Chicken island och Puda betch (liteosaker pa stavningen;) och tva till som jag inte kommer pa namnen pa! Puda betch, kommer vi nog ta taxibat och vara en hel dag for detvar verkligen hur fint som hellst!

Mamma ville att jag skulle skriva lite om vad vi ater, det svaret blir ganska sa kort! Vi ater inte sa mycke ;) Jo da men det blir mycket frukt som ar himelskt god har nere Annans och Vattenmelon ar helt klart bast! annars sa har vi atit lite wok sen det gammla vanliga hamburgare, sallad och sa har vi lyckats klamma in ett liten Mc Donalds besok ocksa ;) Vi har val inte att natt som ar sada supersupergott men det ar okej. Sa det som sticker ut och som jag kommer sakna hemma ar helt klart annansen pa morgonen ;)
 
Nu ska vi ut och forsoka hitte\a en fin resturang med Thailanskmat ;)

Ciao

Nr72 PhiPhi en natt till!

Vi bestamde oss for att stana en natt till i phiphi.. Baktanken med det var for att igar sa kunnde jag knappt vara ute i solen pa grund av min lilla branna jag lyckade fixa forsta dagen, sa vi holl tummarna for att det skulle vara battre idag, det va det men kanske inte sa bra som vi hade hoppast sa det blev en dag vid poolen idag ocksa sa jag kunnde ga in pa rummet nar det brannde lite for mycket.. Kanns lite sadar men nu ar jag nasta helt oterstalld sa imrogon blir det nya tag da aker vi till krabi hoppas pa att vi hittar ett bra och billigt bende som va kan stanna nagar natter sa vi sedan kan ta batar ut till olika oar och se oss omkring det ar aven tankt att vi ska ut och snorkla nar vi ar dar sa det hoppas vi pa!

Nu har vi precis atit kvallsmat, vi borjade med att sitta ute underbar himel, men sen borjar det droppalite fran himlen sa vi gick in under tak tur va val det fo det slutatde med att himle oppnade sig! Nu bode askar det och blixrar det sa jag och Ida satt oss har vi datorn for att vanta ut regnet..

Nu har vi vait pa phiphi i 4 dagar och det ar ju en valdigt speciell lite o! Det finns tillexempel inte en annda bil pa hela on! Sa det snabbaste sattet att ta sig fram har ar pa cykel! Det marks for det hander X-antal ganger om dagen att man haller pa att bli pakord av cyklister for det haller fullfart fast det ar fullt med folk som gar pa gatorna! Sa en cykel otan ringklocka pa phiphi ar en vardelos cyckel pa phiphi skulle man kunna saga!!

Hoppas att ar bra med alla dar hemma! :)

Ciao

Nr71 PhiPhi

Vi landade i Phuket efter en lang flygresa. Men jag maste saga att flygresan gick overforvantan, sov ganska sa mycket och sa visade dom Mamma min sa det var ju toppen! Dock sa var det lite oroligt ett tag sa vi fick satta pa oss baltet men det skakade lite sen var det bra igen..

Nar vi lande akte vi diret till hamen och skulle ta baten till PhiPhi som gick 11.00, men varan busscaffis stannade lite har och dar sa vi missade baten med ca 10 minuter och fick snallt satta oss och vanta tills nasta bat gick som var vid 13.30.. Inte Jattekul men vi hade kortlek och MIG (fragespel) som vi kunnde roa oss med som tur va. Sen tog baten oss ut till PhiPhi det tog ca 1.5h. Pa boten hon det farm en man med en parm fullt med massa hotell som vi fick valja mellan. Vi valde det billigaste (snala som vi ar) och det var kanske inte riktigt som vi tankt oss, en lite bungalow med typ bastvagger och en taolett som man inte kunnde spola pa. Sa det forsta jag och ida gjorde var att ge oss ut pa jakt efter ett annat boenda till nasta natt. Vi vi fick ga runt ett tag innan vi hittade nagot vi ville ha men till slut blev det ett jatte fint rum vid en pool.

Vi sov val sodar i varan lilla bungalow men det var nog mest for tidsomstallningen. sa klockan 1 i natt sa vaknade bade jag och ida och kunnde inte somna om sa vi spelade lite MIG sen somnade vi.

Sen i morse sa gick vi direkt till varat nya hotel och lamnade vaskorna sen gick vi till stranden!
Bade jag och Ida har redan brant sonder oss! Vi va jatteduktiga att smorja in oss imorse och flera ganger pa dagen, men anda brande vi oss som galninga bada tva! Lr lite flackiga ar vi, sa pa vissa stallen sa ar vi jatteroda och pa vissa ar vi inte branda alls, men vi hoppas pa att det lagger sig till imorgon.

Pa PhiPhi ska vi vara inatt och en natt till sen aker vi vidare till Krabi sa far vi se vad vi hittar pa att gora dar.

Ciao

RSS 2.0